Succesvol Weekend Gympoint

Datum: 27-01-2013

De distrcitskampioenschappen trampolinespringen Gympoint Nistelrode afgelopen zaterdag in Goes en de competie wedstrijd Gympoint Schijndel zijn succesvol verlopen.

Debuut synchroonspringen beloond met goud en zilver.

Reisde Gympoint Nistelrode vorig jaar nog met 4 trampolinemeiden af naar de Districtkampioenschappen, dit jaar met maar liefst 9. Dat hadden er zelfs nog 12 kunnen zijn maar vanwege ziekte/blessures konden 3 meiden niet deelnemen. Gympoint Nistelrode groeit daarmee uit naar een volwaardige trampolineclub.

Tijdens de Districtkampioenschappen voor Zeeuwse, Brabantse en Limburgse clubs afgelopen zaterdag in Goes, debuteerde Sanne Bevers voor het eerst in de Instap-categorie. Haar eerste serie van 10 sprongen ging niet helemaal zoals deze moest zijn maar de tweede serie van 10 springen werd helemaal doorgesprongen. Ook Quin Schoenmakers en Ymke Vermeulen maakten hun debuut in de pupillenklasse. Dat was wel even wennen. Leren omgaan met spanningen en zenuwen tijdens een echte wedstrijd speelden daarbij een belangrijke rol. Alle twee sprongseries van 10 sprongen werden doorgesprongen. In de categorie jeugd sprongen Floor van de Wielen, Nienke Poll, Rosalie Damen, Lisa van de Pas, Evi van Dinther en Caitlyn Jacobs allen hun verplichte en keuze-oefening door. Uiteindelijk gingen Evi en Caitlyn als respectievelijk 6 en 5 de finale-ronde in. Caitlyn sprong daarbij een nagenoeg perfecte oefening en behaalde daarmee uiteindelijk een verrassende derde plaats.

Nieuw voor Gympoint Nistelrode was deelname aan de synchroonwedstrijd. Daarbij moeten duo’s 1 verplichte serie en 2 keuze series van 10 sprongen synchroon laten zien.

Voor Gympoint namen Caitlyn Jacobs en Lisa van de Pas samen en Floor van de Wielen en Rosalie Damen deel. Zeer verrrassend was de uitslag. Beide duo’s behaalden het podium. Caitlyn en Lisa behaalden in hun categorie goud en Floor en Rosalie zilver.

 

 

Spannende strijd tijdens competitieduel Gympoint Schijdel – Dioscuri Sint Oedenrode

Shadé van Oorschot turnt sterke vierkamp

Schijndel - Slechts 1,2 punt was het verschil tussen de turnmeiden van Gympoint Schijndel en Dioscuri uit Sint-Oedenrode tijdens de competitiewedstrijd tussen beide clubs.

Op burg en balk was Duoscuri net de betere. De onderdelen vloer en sprong maakte uiteindelijk het verschil in het voordeel van Gympoint Schijndel. Op dit onderdeel werd de achterstand ingelopen. Uiteindelijk was de eindstand 149,975 voor Gympoint en 148,55 voor Dioscuri.

Individueel was Shadé van Oorschot veruit de beste. Op alle onderdelen werd zij eerste met een serie 13,85 (sprong) 13,35 (brug) 13,55 (balk) en 14,0 (vloer). Shadé bleef daarmee Juul van de Bogget (Dioscuri) met ruim 5 punten voor. Derde werd Amy Jones, gevolgd door Anouk van de Brand en Kaya van de Wijst (allen van Dioscuri). Nova van Kempen, Gaby Rijkers en Jessy van den Bogaart (allen Gympoint) werden respectievelijk 6, 7, en 8.

Trainster Nicole Korsten kijkt tevreden terug op deze tweede competitiewedstrijd. We maken nog steeds progressie en in de breedte worden we ook sterker.

 

 

Eerdere berichten:

Toon alle berichten

 
Volg ons ook op