Stijgende prestatie trampolinemeiden

Datum: 04-11-2012

Twee keer tweede plaats voor Gympoint Nistelrode.
Ook recreanten laten zich van hun goede kant zien

Nistelrode - Tijdens de 2e plaatsingswedstrijden voor teams in Oss heeft Gympoint Nistelrode zich van een goede kant laten zien. Werden de meiden in de E categorie tijdens de vorige wedstrijd in Goes nog 3e, nu op volle sterkte behaalden ze een zeer verdienstelijke tweede plaats met slechts 12,3 punten achterstand op winnaar Forza uit Goes. Het team bestaande uit Anne Poels, Caitlyn Jacobs, Evi van Dinther en Inge Exters hebben zowel de verplichte sprongseries als de keuzeoefeningen allemaal doorgesprongen. Evi en Caitlyn lieten bij de keuze oefening voor het eerst een oefening met twee salto’s zien en Inge en Anne sprongen voor het eerst een Barani in hun oefening. Overall werden de meiden na twee wedstrijden 3e. Daarmee werd het eerste gedeelte van het wedstrijdseizoen positief afgesloten en kunnen de meiden zich opmaken voor de individuele wedstrijden begin 2013.

Tijdens de plaatsingswedstrijden voor teams was er ook de mogelijkheid om met recreatiegroepen deel te nemen. Maar liefst 15 teams verdeeld in twee groepen hadden zich voor deze wedstrijd aangemeld. Namens Gympoint Nistelrode namen deel; Nienke Poll, Floor van der Wielen, Rosalie Damen, Lisa van der Pas en Sanne van Roosmalen. De verplichte reeks ging uitmuntend. Dat gaf de meiden vertrouwen voor hun 2 keuze oefeningen. Individueel lieten de meiden hier en daar kleine steekjes vallen maar omdat het een teamwedstrijd betrof kon dat worden opgevangen door de andere meiden. Na afloop was trainer Pieter ten Wolde dan ook heel tevreden met het debuut van deze meiden. “Ze hebben alles gesprongen wat ze konden. In een eerste wedstrijd in een ambiance waarin ook Nederlands Kampioenen deelnemen in de A-, B en C categorie is dat een verdienstelijke prestatie. Ook deze meiden zijn klaar voor individuele wedstrijden” aldus Pieter.
Enorm verrast waren de meiden toen bleek dat ze met 196,660 zilver hadden gewonnen met slechts 7,8 punt achterstand op Turnoss uit Oss. Wat waren ze trots, alle meiden in hun nieuwe wedstrijdpakjes en met een medaille. Zouden de pakjes de meiden vleugels hebben gegeven?

Eerdere berichten:

Toon alle berichten

 
Volg ons ook op