Combinatiesprong Spelbreker

Datum: 14-05-2012

Combinatiesprong spelbreker tijdens laatste plaatsingswedstrijd.

Nistelrode - De combinatie ruglanding halve draai, zitsprong halve draai, zitprong was voor alle drie springsters van Gympoint Nistelrode de spelbreker tijdens de laatste plaatsingswedstrijd in Oss.

Bij Inge Exters was dit het geval tijdens haar 1e en 2e sprongserie. Haar 3e sprongserie werd door Inge goed doorgesprongen hetgeen een score van 21,200 opleverde.
Caitlyn Jacobs begon haar wedstrijd met 2 uitstekende sprongseries (19,900 en 18.966). Helaas ook voor Caitlyn mislukte in de 3e sprongserie de combinatie waardoor de uitvoering lager werd gewaardeerd. Caitlyn werd 7e met 60,766 pnt., Inge 8e met 40,100.

Bij Evi van Dinther ging het dit keer met name in de eerste twee sprongseries minder. Tijdens de verplichte sprongserie maakte zij na de combinatie ruglanding halve draai zit halve draai een foutje. En bij haar keuzeoefening lande Evi op één been hetgeen door de jury werd bestraft. Met 35,200 pnt. werd Evi 4e.

Over-all
Over-all na 3 plaatsingswedstrijden zijn Caitlyn, Inge en Evi respectievelijk 7e, 8e en 4e geworden in hun categorie. Dat was niet genoeg om door te stromen naar de Nederlandse Kampioenschappen.

Gezien het feit dat de springmeiden van Gympoint voor het eerst deelnamen aan deze wedstrijden zijn hun prestaties goed te noemen. De opgedane ervaring kunnen ze meenemen naar de volgende wedstrijden.
Op 7 juni volgen nog de clubkampioenschappen in sporthal de Overbeek in Nistelrode waar zowel spring(st)ers als turnsters hun kunnen laten zien. Iedereen is welkom tussen 15:30-18:30 uur.

Noot voor de redactie.
Voor meer informatie:
Gympoint
Pieter ten Wolde
info@gympoint.nl
06-13455120

Eerdere berichten:

Toon alle berichten

 
Volg ons ook op