Top 10 plaatsen voor trampolinespringers

Datum: 24-06-2018

Top 10 plaatsen voor Gympoint trampolinespring(st)ers

 

Rotterdam – Afgelopen zaterdag werden in Ahoy Rotterdam de Finals afgewerkt. Tijdens dit jaarlijks terugkerend evenement worden alle finales gehouden in alle gymnastische disciplines. Van turnen tot trampolinespringen en van jazzdans tot ritmische gymnastiek. Voor Gympoint waren Faylinn van Uden, Loyd Sammet, Dion Bijvelds, Eline van der Leest en Babette Hulsmann actief op dit groots evenement in een prachtige ambiance.

 

Voor de ochtendwedstrijd hadden Babette en Eline als duo zich geplaatst voor het synchroonspringen. Na een goede verplichte en keuze sprongserie plaatsen ze zich voor de finale waarin de beste acht van Nederland strijden om het eremetaal. Uiteindelijk behaalden ze een mooie 5e plaats met 36,545.

 

In de individuele wedstrijden maakte Loyd Sammet een sterk debuut op het NK. Samen met clubgenoot Dion Bijvelds plaatsen beiden zich ook voor de finale. Loyd werd met 27,500 4e van Nederland gevolgd door Dion die met slecht 0,1 achterstand op Loyd verdient 5e werd. Dat het een close finish was bleek dat Loyd maar 0,15 tekort kwam voor het eremetaal.

Faylinn van Uden kwam uit in een zeer sterk deelnemersveld. Met een 9e plek behaalde Faylinn net niet de finale.

 

Babette Hulsmann moest nog heel lang wachten voordat ze individueel aan de bak kon. Ze wist zich ondanks een zeer sterk deelnemersveld te plaatsen voor de finale. Met 27,750 werd Babette uiteindelijk 6e.

 

De bij Gympoint begonnen Loosbroekse Lisa van Pas heeft een aantal jaren geleden de overstap gemaakt naar Flick-Flak den Bosch. Zij werd op B-niveau verrassend Nederlands Kampioen. Nistelrooise Evi van Dinther, inmiddels uitkomend voor Tuross Oss, werd in de categorie senioren C 9e.

 

De 4 coaches Lisa van Orsouw, Caitlyn Jacobs, Inge Exters en Sanne van Roosmalen kregen na afloop complimenten van Pieter ten Wolde die de trainingen door andere verplichtingen de trainingen heeft moeten overdragen aan de meiden. “Ze hebben het fantastisch gedaan”.“Ik ben trots op ze !”

Eerdere berichten:

Toon alle berichten

 
Volg ons ook op