500e Beweegdiploma van dit seizoen

Datum: 30-06-2016

Isabel Laheij ontvangt 500e nijntje Beweegdiploma

Heeswijk – Isabel Laheij ontving gisteren uit handen van Frank Pater (gemeente Bernheze) de 500e nijntje Beweegdiploma. De afgelopen 20 weken hebben de kinderen van groep 1 en 2 van basisschool ’t Palet in Dinther tijdens de bewegingslessen allerlei motorische vaardigheden geoefend. Dit onder deskundige leiding van juf Fenny van Rijsbergen (Gympoint). Gisteren werd dit project in sporthal ’t Zaert feestelijk afgesloten met een ‘examen’. Maar liefst 99 kinderen ontvingen hun welverdiende nijntje Beweegdiploma. Ooghand coördinatie, ruimtelijke oriëntatie, diepspringen, klimmen klauteren, rollen, duikelen, balanceren… allemaal vaardigheden die je nodig hebt om goed te kunnen bewegen. En het blijft ontzettend leuk hoeveel lol kinderen beleven aan bewegen.
De Stichting Gympoint geeft uitvoering aan het tweejarig project Bewegen=Fun voor kinderopvangorganisatie en basisscholen in de gemeente Bernheze. Dat een kind zijn of haar zwemdiploma haalt, is eigenlijk de normaalste zaak van de wereld. Het behalen van een beweegdiploma is nog niet zo vanzelfsprekend. Het lopend schoolseizoen hebben 9 basisscholen en 2 kinderopvangorganisaties deelgenomen aan het project. Volgend jaar wordt het project wederom aangeboden. Meer informatie op de site www.bewegenisfunbernheze.nl
Waarom het Beweegdiploma?
Jonge kinderen hebben een grote bewegingsdrang, bewegen en spelen graag en hebben deze beweging ook hard nodig om de wereld te ontdekken. Een optimale ontwikkeling van de motorische, de sociale en cognitieve ontwikkeling. Door een veranderde maatschappij; meer onveilige situaties buiten, minder speelgelegenheden, drukker op de weg, meer achter TV, tablets, computers etc., spelen kinderen veel minder buiten, maar ook minder binnen. Ouders moeten op zoek naar veilig sport & beweegaanbod buiten de deur, bijvoorbeeld bij clubs en organisaties. Voor de doelgroep 2 – 4 jaar is er echter weinig veilig sport & beweeg aanbod. Gympoint en de gemeente Bernheze zijn een tweejarig samenwerkingsverband aangegaan waarbij beweeglessen voor de allerkleinsten inmiddels worden aanboden.

Eerdere berichten:

Toon alle berichten

 
Volg ons ook op