Golden Girls

Datum: 25-06-2016

Caitlyn, Eline en Inge Nederlandse Kampioen!
Nistelrooise trampolinespringsters schrijven geschiedenis

Rotterdam – In een touringcar reisde Gympoint afgelopen zaterdag in alle vroegte af naar Rotterdam. Op weg naar Fantastics Gymnastics Ahoy, het jaarlijks gymspektakel waar alle Nederlandse Kampioenschappen in alle gymnastische disciplines worden afgewerkt. Epke Zonderland was er, Lieke en Sanne Wevers waren er en… 9 springers van Gympoint waren er ook. En maar liefst 3 gouden en een bronzen medaille namen de meiden mee terug naar Nistelrode. Bij het synchroonspringen behaalden Inge Exters en Caitlyn Jacobs goud en bij de individuele wedstrijden stond Eline van der Leest op het allerhoogste schavot.
Daarmee schrijven de “Golden Girls” geschiedenis in Nistelrode; de eerste Nederlands Kampioenen in de discipline trampolinespringen ooit.
Een schitterend resultaat voor assistenten Lisa van Orsouw en Sanne van Roosmalen die een zeer tevreden coach Pieter ten Wolde en de meiden bijstonden. Met een beetje geluk had er ook voor andere springers eremetaal ingezeten. Een aantal eindigde als “best off the rest”. De 4e plaats.

Synchroon
In alle vroegte moesten Caitlyn en Inge zich opladen voor hun synchroonwedstrijd. Uiteindelijk gingen ze na de voorrondes als 1e geplaatste de finale in en konden deze plaats met een super keuze-oefening vasthouden. Goud! Met 35,800. Babette Ekkerbus en Babette Hulsmann eindigden in de categorie E-jeugd gemengd op een 4e plaats. De laaste keuze-oefening miste net voldoende strakheid om op het podium te geraken.


Individueel
In de categorie E-jeugd was het na de eerste ronde spannend. Eline van der Leest stond als 1e geplaatst en Babette Hulsmann als 4e. Beiden konden zich na hun keuze-oefening nog plaatsen voor de finale. Helaas lukte Babette dat niet; na het aanraken van de landingsmat tijdens haar laatste sprong zat een finale er niet meer in. Dat was wel het geval voor Eline. Zijn sprong een 24,200 in de voorronde en uiteindelijk verbeterde ze zich nog in de finale naar 24,900. En dat bracht haar de titel ‘Nederlands Kampioen’. Goud !

Met 3 springsters in de categorie D-junior was het in de voorrondes stuivertje wisselen. Caitlyn Jacobs, Inge Exters en Evi van Dinther mochten uiteindelijk de finale springen waarbij Inge als 1e geplaatste de finale inging. Door een ongeval op een andere trampoline moest de wedstrijd tijdelijk worden gestaakt. Aan het eind van een lange dag raakte daardoor de concentratie en de focus even weg. Caitlyn wist hier uiteindelijk nog het beste mee om te gaan en werd uiteindelijk 3e met 25,700, Evi van Dinther die vanwege een rugblessure 5 weken niet heeft kunnen trainen werd zeer verrassend fantatisch 4e met maar 0,1 achter Caitlyn 25,600. Bij Inge had het ongeval op de andere trampoline nog het meeste impact en werd 5e met 25,000.

Sanne Bevers mocht bij de individuele wedstrijden de spits afbijten. In deze enorm sterke categorie belande Sanne uiteindelijk op een 15e plaats in de categorie D-pupil meisjes.


Faylinn van Uden sprong in haar categorie een mooi verplichte serie maar eindigde door teveel rotatie aan het eind van haar keuze-oefening niet goed. Uiteindelijk werd zij 10e.

Dion Bijvelds sprong tijdens zijn series twee mooie oefeningen en eindigde op de 10e plaats. Babette Ekkebus liet tijdens haar keuze oefening wat steekjes vallen en eindigde op een 12e plaats.

Eerdere berichten:

Toon alle berichten

 
Volg ons ook op