11 NK-tickets voor Gympoint

Datum: 24-04-2016

Record finaleplaatsen voor Gympoint
11 finaleplaatsen voor trampolinespringsters

Oss – Een aantal waren al zeker van een finaleplaats op 25 juni in Ahoy Rotterdam. Uiteindelijk eindigde de teller voor Gympoint op maar liefst 11 finaleplaatsen. Een record voor Gympoint Nistelrode die in mei haar eerste lustrum viert. “Ongekend” aldus een zeer tevreden coach Pieter ten Wolde. Het was overigens wel een wedstrijd waarbij vreugde en verdriet dicht bij elkaar lag. Afgelopen week overleed een zeer gewaardeerd jurylid uit Dordrecht. De springers uit Dordrecht sprongen met een rouwband en de één minuut stilte was indrukwekkend.

Individueel
Sanne Bevers behaalde met 66.200 in de D pupil meisjes een 5e plek; haar scores tijdens de 1e en 2e plaatsingswedstrijd waren goed genoeg om naar de finale te mogen. Voor het NK zal nog gekeken worden of de moeilijkheidsgraad nog wat omhoog kan.

Maaike Jagers (Gympoint Schijndel) sprong in de categorie D-Jeugd weliswaar haar beste wedstrijd 69.100, niet genoeg om naar de finale te mogen.

Bij de D-junioren was al voorspeld dat het stuivertje wisselen zou gaan worden. Dit keer was het Inge Exters (Nistelrode) die met 76.100 op de eerste plaats eindigde. Clubgenoot Caitlyn Jacobs werd uiteindelijk 3e met 75.900 en Evi van Dinther werd 5e met 73,800. Alle drie meiden van Gympoint mogen na elke keer bij de top 5 te eindigen door naar het NK.

Bij de E-jeugd-1 was Eline van der Leest (Gympoint Nistelrode) al zeker van deelname aan het NK. Ook nu werd zij 1e met een persoonlijk record van 70.500 Clubgenoot Babette Hulsmann moest nog wel een goede laatste wedstrijd springen om deel te mogen nemen aan het NK. Met 67.200 behaalde zij een 4e plaats en daarmee net genoeg om door te stromen. Janne van de Heuvel sprong een mindere tweede keuze oefening en belande op een 9e plaats (61.900).

Bij de E-jeugd-2 raakte Babette Ekkebus bij haar keuze oefening bij de 3e sprong de rand van de trampoline waarmee ze uiteindelijk naar een 12e plaats tuimelde. Ook Dion Bijvelds maakte een kleine fout in zijn verplichte serie en eindigde op een 4e plaats. De prestatie op eerdere plaatsingswedstijden waren gelukkig voldoende om door te mogen naar de finale. Debutant Otte Oosterholt maakt nog wat kleine foutjes maar eindigde met 62.200 op een mooie 7e plaats.

In de E-pupil 2 klasse werd Donna Bevers verrassend 4e voor clubgenoot Puck van de Velden. Vera Timmers viel met haar laatste salto en viel daarmee terug naar een 8e plaats allen Gympoint Nistelrode.

In de E-pupil 1 gemengde klasse verraste Faylinn van Uden (Gympoint Schijndel) wederom met een 1e plaats met 72.800 en daarmee haar finaleplaats zeker stelde. Dewi Bongers (Gympoint Nistelrode) werd met haar nieuwe keuzeoefening 4e 65.000 net niet genoeg voor het podium. Loyd Sammet (Gympoint Nistelrode) ontbrak vanwege een pinkblessure.


Synchroon
Met 3 x een 1e plaats zijn het duo Inge Exters en Caitlyn Jacobs zeker van deelname aan het NK. Met 107,000 werden zijn ruim eerste voor het Dordse duo Desi van Son en Katlyn Dodenbier.

In de E-Jeugd gemengd werden Babette Ekkebus en Babette Hulsmann van Gympoint Nistelrode dit keer 2e met 94,600 hetgeen voldoende was om door te mogen naar het NK.

“Wow, 11 finaleplaatsen, dat wordt waarschijnlijk een touringcar naar Rotterdam” aldus een tevreden coach.

Eerdere berichten:

Toon alle berichten

 
Volg ons ook op