Beweegdiploma's in Vorstenbosch uitgereikt

Datum: 12-04-2016

Ook in Vorstenbosch de eerste beweegdiploma’s uitgereikt
67 Beweegdiploma’s uitgereikt op basisschool Op Weg


“Mam, mam, maaaaam” roept een leerling van groep 3 en als mam eindelijk kijkt roept ie “Mam, mam kijk eens wat ik kan!” En wat een enthousiasme bij de vele ouders die op het examen van het Beweegdiploma waren afgekomen. Het blijft een leuk schouwspel, blije kinderen die ontzettend veel lol beleven aan bewegen. 67 kinderen van groep 1, 2 en 3 op basisschool Op Weg in Vorstenbosch hebben de afgelopen 20 weken onder leiding van juf Lizzy goefend op allerlei onderdelen. Onderbouw coördinator Lieke van de Veer heeft Gympoint meteen geboekt voor het volgend seizoen. Ook dan worden er weer 20 bewegingslessen aangeboden.
En Gympoint is dit seizoen nog niet klaar bij basisschool Op Weg. Na de meivakantie krijgen dezelfde kinderen nog 4 trampolinelessen aangeboden onder het motto “Veilig springen op een tuintrampoline”.


Gympoint geeft uitvoering aan het tweejarig project Bewegen=Fun voor kinderdagopvangorganisatie en basisscholen in de gemeente Bernheze. Dat een kind zijn of haar zwemdiploma haalt, is eigenlijk de normaalste zaak van de wereld. Het behalen van een Beweegdiploma is nog niet zo vanzelfsprekend. Meer informatie op de site www.bewegenisfunbernheze.nl

Waarom het Beweegdiploma?
Jonge kinderen hebben een grote bewegingsdrang, bewegen en spelen graag en hebben deze beweging ook hard nodig om de wereld te ontdekken. Een optimale ontwikkeling van de motorische, de sociale en cognitieve ontwikkeling. Door een veranderde maatschappij; meer onveilige situaties buiten, minder speelgelegenheden, drukker op de weg, meer achter TV, i-pads en computers ect., spelen kinderen veel minder buiten, maar ook minder binnen. Ouders moeten op zoek naar veilig sport & beweegaanbod buiten de deur, bijvoorbeeld bij clubs en organisaties. Voor de doelgroep 2 – 4 jaar is er echter weinig veilig sport & beweeg aanbod. Gympoint en de gemeente Bernheze zijn een tweejarig samenwerkingsverband aangegaan waarbij beweeglessn voor de allerkleinsten inmiddels worden aanboden op 2 kinderdagopvang-organisatie en 8 basisscholen in de gemeente. Het Beweegdiploma bestaat uit twee lessenseries beweegdiploma 1 (2-4 jaar) en beweegdiploma 2 (4-6 jaar).

Eerdere berichten:

Toon alle berichten

 
Volg ons ook op