Medaille regen voor Gympoint

Datum: 02-04-2016

Medaille regen voor Gympoint
Aantal al zeker van NK ticket

Nistelrode – Een lange reis naar Goes hadden ze er graag voor over. De trampolinespringers van Gympoint Nistelrode. In Goes vond de 2e plaatsingswedstrijd voor springers uit Zuid Nederland plaats. Inzet? Plaatsing voor het NK in Rotterdam. Een aantal is nu al zeker van deelname aan het NK, de rest moet nog aan de bak tijdens de laatste plaatsingswedstrijd in Oss. Een aantal springers hadden wat moeite met de trampolines waarop gesprongen moest worden. “Thuis springen we op 4x6 en in Goes op de nieuwere 4x6 trampolinedoeken. We hebben al een actie opgezet om op niet al te lange termijn een 4x6 trampoline aan te schaffen. Alle bijdragen van Nistelrooise sponsoren zijn daarbij van harte welkom” aldus coach Pieter ten Wolde.


Individueel
Bij de E-jeugd-1 is Eline van der Leest (Gympoint Nistelrode) al zeker van deelname aan het NK. Na 2 x een eerste plaats is zij niet meer in te halen door de concurrentie. Zaterdag maakte Eline een paar kleine foutjes maar werd met 69.800 eerste voor clubgenoot Babette Hulsmann (67.800). Janne van de Heuvel sprong een mindere verplichte serie en belande op een 8e plaats (62.700).

Bij de E-jeugd-2 waren het Babette Ekkebus (Gympoint Nistelrode) en Dion Bijvelds die van zich lieten horen. Dion werd evenals vorige keer 3e (63,500) en Babette liet punten liggen op haar verplichte serie en werd 4e (63,400). Tara Tummers (Sittard) werd wederom eerste en is al zeker van NK-deelname. Dion Bijvelds (Gympoint Gemert) en Babette maken beiden nog kans op een NK-ticket. De strijd in deze klasse zal nog spannend worden. Debutant Otte Oosterholt doet dit jaar vooral mee om ervaring op te doen. Met 45,900 eindigde Otte 2 plaatsen hoger dan de vorige wedstrijd.

In de E-pupil 2 klasse liet Puck van de Velden in haar eerste keuze serie punten liggen door een niet goed uitgevoerde Barani. Ze eindigde met 66,400 op een vierde plaats net voor Donna Bevers (65.000) en debutant Vera Timmers (61.000) allen Gympoint Nistelrode.

In de E-pupil 1 gemengde klasse verraste Faylinn van Uden (Gympoint Schijndel) met een 1e plaats met 68.900 maar liefst 10 punten meer dan de eerste wedstrijd. Dewi Bongers (Gympoint Nistelrode) werd met 63.500 5e en Loyd Sammet (Gympoint Nistelrode) eindigde op een 7e plek met 60.700.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bij de D-pupillen ontbrak Laura van Breemaat nog wegens een blessure. Daardoor kon ze ook niet synchroon springen met haar partner Sanne Bevers. Wel sprong Sanne een goede en stabiele wedstrijd en eindigde uiteindelijk op een mooie 2e plaats (71.300). In deze categorie zal het er ook nog om spannen wie er naar het NK mogen.

Debutant Maaike Jagers (Gympoint Schijndel) werd in de categorie D-Jeugd met 67.500 4e. Maaike verbeterde zich hiermee ten opzichte van de eerste wedstrijd.

De D-junioren werd al voorspeld dat het stuivertje wisselen zou gaan worden. De top 8 zijn aan elkaar gewaagd. Roos van der Sluit uit Dordrecht is met keer een 1e plaats zeker van deelname aan het NK. Inge Exters 2e met 73,800, Caitlyn Jacobs 3e met 73.500 en Evi van Dinther 4e(73.000) moeten op de laatste wedstrijd uitmaken wie er uiteindelijk naar het NK mogen.


Synchroon
Met 2 x een 1e plaats kunnen Inge Exters en Caitlyn Jacobs zich op gaan maken voor het NK. Met 105,800 werden zijn ruim eerste voor het FlikFlak duo Rosalie Damen en Sophie Meuwese (100,100). In de E-Jeugd gemengd werden Babette Ekkebus en Babette Hulsmann van Gympoint Nistelrode verrassend 1e. Kon het duo de eerste wedstrijd niet deelnemen vanwege een blessure, nu wel, met dit mooi resultaat. Als het koppel in staat is ook de laatste wedstrijd goed te springen zit plaatsing voor het NK er nog steeds in.

Met nog één plaatsingswedstrijd te gaan zijn een aantal plaatsen zeker en maken een aantal meiden nog steeds kans om zich te plaatsen voor de Nederlandse Kampioenschappen in Rotterdam. Volgende wedstrijd is op 23 april in Oss.

Eerdere berichten:

Toon alle berichten

 
Volg ons ook op