2x goud, 2x zilver en brons voor Gympoint springers

Datum: 19-03-2016

 2 x goud, 2 x zilver en brons voor Gympoint
Synchroonkoppel Caitlyn en Inge klasse apart

Nistelrode – Sporthal de Overbeek was afgelopen zaterdag de arena waarin trampolinespringers uit Zuid Nederland strijden voor een plek op het NK in Rotterdam. Zagen we vorig jaar al een toename van het aantal springers dit jaar waren er maar liefst 4 nieuwe clubs die deelnamen. Trampolinespringen wordt steeds populairder door komst van Jump- en Bounce-hallen. Gympoint Nistelrode mocht de organisatie van de 1e plaatsingswedstrijd in een serie van drie organiseren.

Individueel
Bij de E-jeugd-1 liet Eline van der Leest (Gympoint Nistelrode) een zeer goed indruk achter. Met een totaal van 70.200 werd Eline 1e en bleef de concurrentie maar liefst 4 punten voor. Clubgenoot Janne van de Heuvel (Gympoint Nistelrode) werd met 63.300 6e en liet vooral op haar verplichte serie punten liggen. De Nisselrooise Babette Hulsmann had niet haar dag. In de 2e en 3e reeks liet ze wat punten liggen en tijdens haar laatste sprong liep ze een enkelblessure op. Sneu omdat ze daardoor ook de synchroonwedstrijd moest missen.

Bij de E-jeugd-2 waren het Babette Ekkebus (Gympoint Nistelrode) en Dion Bijvelds die van zich lieten horen. Babette werd met een mooie reeks 2e (67.700) achter Tara Tummers (Sittard). Dion Bijvelds (Gympoint Gemert) verraste zichzelf met een mooie reeks hetgeen beloond werd met een 3e plaats (65.300). Debutant Otte Oosterholt deed vooral mee om ervaring op te doen. Na een wisselende start herstelde ze zich in de derde oploop met een mooie 20.800 voor haar keuze-oefening.

In de E-pupil 2 klasse liet Puck van de Velden in de laatste omloop jammer genoeg punten liggen. Een plaats op het podium waren daarmee verkeken. Met 66.100 punten werd ze 4e net voor debutant en clubgenoot Donna Bevers (63.900).

In de E-pupil 1 gemengde klasse werd Faylinn van Uden (Gympoint Schijndel) 5e met 58.600 net voor Dewi Bongers (Gympoint Nistelrode) 57.700. Loyd Sammet (Gympoint Nistelrode) begon met een keuze-oefening in plaats van een verplichte en viel daarmee terug naar een 9e plaats.

Bij de D-pupillen ontbrak Laura van Breemaat wegens een blessure. Daardoor kon ze ook niet synchroon springen met haar partner Sanne Bevers. Wel sprong de jarige Sanne een goede stabiele wedstrijd en eindigde uiteindelijk op een 4e plaats (72.500) Net 0.300 tekort voor een podiumplek.

Debutant Maaike Jagers (Gympoint Schijndel) werd in de categorie D-Jeugd met 62.400 4e.

De D-junioren is een categorie waar het stuivertje wisselen gaat worden dit seizoen. De top 8 zijn aan elkaar gewaagd. Caitlyn Jacobs werd uiteindelijk 2e met 75.100, 0,200 achter winnares Roos van der Sluijs uit Dordrecht. Inge Exters (71.900) werd 4e en Evi van Dinther 5e(69.900).


Synchroon
Gympoint Nistelrode had ook ingeschreven met 3 koppels synchroonspringen. Vanwege een blessure van Laura van Breemaat en Babette Hulsmann konden 2 van de 3 koppels niet deelnemen.
Wie wel konden deelnemen waren Caitlyn Jacobs en Inge Exters. Zij waren een klasse apart en werd met 14.000 voorsprong 1e met 107.200 punten.

Met nog twee plaatsingswedstrijden te gaan maken een aantal meiden kans om zich te plaatsen voor de Nederlandse Kampioenschappen in Rotterdam. Volgende wedstrijd is op 2 april in het Zeeuwse Goes.

Eerdere berichten:

Toon alle berichten

 
Volg ons ook op