Eerste beweegdiploma's voor Piekobello

Datum: 28-01-2016

Eerste beweegdiploma’s in Bernheze uitgereikt op Piekobello


“Het is zo mooi om te zien welke stappen kinderen de afgelopen 15 weken hebben gemaakt. De eerste les liepen ze nog met trillende beentjes over de bank, nu zijn er kinderen die over de bank rennen”. Dat zei Demi Jansen, die in het kader van het project Bewegen=Fun de 15 bewegingslessen heeft gegeven. Ook ouders zijn enthousiast. “Mijn kind beweegt thuis veel vrijer sinds ze de bewegingslessen heeft gevolgd en ze kijkt er elke week naar uit”. Ze beleeft er zoveel plezier aan”, aldus een blijde ouder.

En dan zijn er natuurlijk de kinderen zelf. Het was een genot om naar te kijken. Volop bewegende kinderen, “Pap, kijk eens wat ik kan” en hup door de kruiptunnel, rollen op de mat, een bal opgooien en vangen, door de hoepel op de klimrek. Fantastisch om te zien hoeveel plezier en succesbeleving kinderen met bewegen opdoen.

Uit handen van juf Demi ontvingen maar liefst 38 kinderen van kinderdagopvang Piekobello waarschijnlijk hun eerste diploma in hun nog prille leven; nijntje Beweegdiploma 1.


Bewegen=Fun dat is de naam van het tweejarig project voor kinderdagopvangorganisatie en basisscholen in de gemeente Bernheze. En dat bewegen fun is bleek gisteren dus tijdens het examen bij Piekobello in Heesch. De afgelopen 15 weken hebben kinderen uit de groep Spetters, Bengels en Hummels in de leeftijd van 3 en 4 jaar geoefend op verschillende motorische onderdelen. Dat een kind zijn of haar zwemdiploma haalt, is eigenlijk de normaalste zaak van de wereld. Het behalen van een Beweegdiploma is nog niet zo vanzelfsprekend.
Waarom het Beweegdiploma?
Jonge kinderen hebben een grote bewegingsdrang, bewegen en spelen graag en hebben deze beweging ook hard nodig om de wereld te ontdekken. Een optimale ontwikkeling van de motorische, de sociale en cognitieve ontwikkeling. Door een veranderde maatschappij; meer onveilige situaties buiten, minder speelgelegenheden, drukker op de weg, meer achter TV, i-pads en computers ect., spelen kinderen veel minder buiten, maar ook minder binnen. Ouders moeten op zoek naar veilig sport & beweegaanbod buiten de deur, bijvoorbeeld bij clubs en organisaties. Voor de doelgroep 2 – 4 jaar is er echter weinig veilig sport & beweeg aanbod. Gympoint en de gemeente Bernheze zijn een tweejarig samenwerkingsverband aangegaan waarbij beweeglessn voor de allerkleinsten inmiddels worden aanboden op 2 kinderdagopvang-organisatie en 8 basisscholen in de gemeente. Het Beweegdiploma bestaat uit twee lessenseries beweegdiploma 1 (2-4 jaar) en beweegdiploma 2 (4-6 jaar).

Eerdere berichten:

Toon alle berichten

 
Volg ons ook op