Goud voor Dewi en Puck

Datum: 18-01-2016

Goud voor springduo Puck en Dewi
Ook recreanten laten goede indruk achter

Nistelrode - Afgelopen zondag werden in Oss bij de jubilerende vereniging Turnoss de districtskampioenschappen (Zeeland-Noord-Brabant-Limburg) gehouden. Zowel bij het synchroonspringen als bij het individueel springen behaalde Gympoint medailles.

In groep 2 maakte Puck van der Velden een goede indruk. Ten opzichte van het vorige seizoen heeft ze een aantal nieuwe sprongen in haar oefening die haar tot de finale brachten. Daarin werd ze uiteindelijk 3e met 22.300 pnt. Debutanten Dewi Bongers en Loyd Sammet behaalden beiden de finale en werden resp. 7e en 8e. De moeilijkheidsgraad van Loyd (2.7) is daarbij opmerkelijk te noemen.

In groep 3 werden er enkele foutjes gemaakt. Zo was Dion Bijvelds zijn oefening even kwijt en maakte Sanne Bevers een grote fout in haar keuze reeks waardoor zij zich niet wisten te plaatsen voor de finale. Dat lukt Laura van Breemaat wel. Met een 22.800 en 23.200 voor haar verplichte en een 24.200 voor haar keuze werd Laura uiteindelijk 6e.
Babette Ekkebus, Janne van den Heuvel, Babette Hulsmann, Eline van der Leest sprongen allemaal een goede reeks echter net niet voldoende voor de finale.

In groep 5 was het een leuke strijd. Iedereen was aan elkaar gewaagd en de scores lagen dicht bij elkaar. Uiteindelijk werd Caitlyn Jacobs 4e, Inge Exters 6e, Evi van Dinther 9e, Sanne van Roosmalen 12e en voor FlikFlak uitkomende Nistelrooise Rosalie Damen 13e.

In groep 6 werd oud Gympoint springer Lisa van de Pas 3e. Zij maakte in 2015 de overstap naar Flik-Flak.

Bij het synchroonspringen waren er een aantal verrassende resultaten waar niet op gerekend was. Voor het eerst nam Gympoint namelijk in deze discipline deel. In groep 2 behaalden Dewi Bongers en har duopartner Puck van der Velden een 1e plaats met 88.500 pnt. Daarmee bleven ze de concurrentie ruim 10 punten voor. In groep 3 werden Babette Ekkebus en Babette Hulsmann 2e en Laura van Breemaat en Sanne Bevers 3e.
Eline van der Leest en haar duopartner Janne van de Heuvel wisten de finale niet te bereiken.
In groep 5 behaalde het duo Caitlyn Jacobs en Inge Exters een zilveren medaille.

Recreanten
Gympoint was maar liefst met 8 recreanten vertegenwoordigd. Uit Nistelrode namen deel: Donna Bevers, Florance Waals, Otte Oosterholt, Pleun Brands, Sam van der Doelen Vera Timmers en uit Schijndel Faylinn van Uden en Maaike Jagers. Allemaal lieten ze een goede indruk achter door alle oefeningen door te springen. Maaike haalde zelfs de finale. Hopelijk maken ze allemaal de stap naar het D- of E-niveau want potentie bij deze meiden is zeker aanwezig.

Gympoint kan zich nu op gaan maken voor de plaatsingswedstrijden. Na drie wedstrijden wordt er een klassement opgemaakt. De besten daarvan mogen naar het NK.

Eerdere berichten:

Toon alle berichten

 
Volg ons ook op