2 NK tickets voor Gympoint

Datum: 30-03-2015

2 NK tickets voor Gympoint
Mooie 1e plaats voor Eline van Leest en 2e plaats voor Dion Bijvelds

Nistelrode - Het was in twee categorieën een wel heel spannende strijd tijdens de laatste plaatsingswedstrijd trampolinespringen in Oss. Wie mogen er op 20 juni naar AHOY Rotterdam om deel te nemen aan de Nederlandse Kampioenschappen? Dat was de inzet. Uiteindelijk mogen 2 meiden van Gympoint Nistelrode zich op gaan maken voor de finale in Rotterdam.

In de D-categorie Jeugd waren Dimara Knol van Forza Goes en Caitlyn Jacobs uit Nistelrode al zeker van een finaleplaats. Ook tijdens de laatste plaatsingswedstrijd werden beide dames 1 en 2. Inge Exters, oud clubgenoot Rosalie Damen en Ayla van den Boom maakten nog kans op de laatste ticket. Rosalie maakte een fout in haar verplichte serie en Ayla sprong een mindere moeilijkheidsgraad dan Inge. Inge behaalde uiteindelijk een derde plaats met 73.000 en daarmee zeker van een finaleplaats in Rotterdam.

In de D-categorie junioren was het nog wel even billen knijpen voor Evi van Dinther. Alleen met een eerste of tweede plaats maakte Evi kans op de finale. Uiteindelijk maakte Evi een fout in haar tweede keuze-oefening en viel daarmee terug naar een 5e plaats.

In de D pupil meisjes maakten Laura Breemaat en Sanne Bevers geen kans meer op een finale. In een sterk deelnemersveld sprongen beiden meiden drie goede oefeningen en kwamen uiteindelijk op een 8e en 10e plaats met 68.800 en 66.400 punten.

In de E-Pupil I gemengd was het Dion Bijlvelds die voor een verrassing zorgde. Door drie foutloze oefeningen te springen kwam Dion uiteindelijk uit op 62.900 hetgeen een zilveren medaille opleverde.

Puck van der Velden maakte in de categorie E-Pupil II een fout in haar verplichte sprongserie. Wel spring Puck een hele mooi 2e en 3e keuze serie die met 21.500 en 21.100 werden gewaardeerd. Puck kan terugkijken op een goed debuutjaar.

Eline van Leest had in de E jeugd wel een heel goede dag. Met 67.300 behaalde zij de eerste plaats in deze categorie. In de overall klassement werd Eline derde terwijl er maar twee doorgaan naar de finale. Hopelijk zet Eline deze stijgende lijn door naar het volgende seizoen en zit een finale plaats er wel in.

Twee Gympoint meiden mogen dus naar de Nederlandse Kampioenschappen. Caitlyn Jacobs en Inge Exters gaan in hun categorie op 20 juni de strijd aan met 13 andere springsters uit Nederland.

Eerdere berichten:

Toon alle berichten

 
Volg ons ook op