5 Medailles voor Gympoint

Datum: 14-03-2015

5 Trampoline medailles voor Gympoint
Aantal meiden nog niet zeker van NK-finale

Nistelrode - Het blijft een spannende strijd wie van de Gympoint meiden naar het NK op 20 juni Ahoy Rotterdam mogen. Nog 4 meiden maken kans zich te plaatsen; de laatste plaatsingswedstrijd op 28 maart in Oss is doorslaggevend.

In de categorie D junioren maakte de uit Heeswijk Dinther afkomstige Nina Eijmberts een sterk debuut. In het kader van het project “The internatioal Award for Young People” neemt Nina sinds begin dit jaar deel aan de trampolinetrainingen bij Gympoint.
En… een wedstrijd springen hoort daar ook bij. Met 71.700 eindigde Nina op een derde plaats achter clubgenoot Evi van Dinther (72.400) die met zilver naar huis ging. Eerste werd Sifra van de Graaf uit Sliedrecht. In deze categorie maken nog vier meiden kans op twee finaleplaatsen.

In de categorie D Jeugd meisjes ging de eerste plaats wederom naar Dimara Knol van Forza Goes. Zij is inmiddels zeker van een finaleplaats. Ondanks een iets mindere 1e keuze-oefening werd Cailtyn Jacobs (Gympoint) 2e Zij sprong 73.200 en bleef clubgenoot Inge Exters voor (72.500). Beide meiden maken nog kans zich te plaatsen voor het NK. Floor van de Wielen eindigde met 64.800 op een 11e en Sanne van Roosmalen met 64.100 op een 12e plaats.

Bij de E-pupil I gemengd werd Dion Bijsterveld 5e met 43.100. Dion sprong bij de eerste reeks een keuze-oefening in plaats van de verplichte. Daarmee viel hij terug naar de 5e plaats.

Bij de E-jeugd sprong Eline van der Leest een stabiele wedstrijd en behaalde het podium met een mooie 3e plaats (68.000). Ze bleef daarmee 0.200 achter Merel Heezen en 1.600 achter Emanuella Brandwijk beiden uit Sliedrecht.

Bij de E-pupil II gemengd sprong Puck van der Velden Gympoint) een zeer goede wedstrijd. De jongste spruit van Gympoint werd 7e met 61.300. Dat is maar liefst 17 punten meer dan bij haar debuut in februari.

In een supersterk deelnemersveld in de D-pupil meisjes werden Sanne Bevers en Laura Breemaat (Gympoint) 9e en 10e. Laura was bij haar verplichte reeks haar oefening even kwijt maar herpakte zich heel goed op haar keuzeoefeningen. Sanne Bevers sprong 3 stabiele sprongreeksen en behaalde 10 punten meer in vergelijking met haar eerste wedstrijd.

Eerdere berichten:

Toon alle berichten

 
Volg ons ook op