Zilver en brons voor Caitlyn en Eline

Datum: 01-03-2015

Zilver en brons voor Gympoint
D- en E-jeugd aan elkaar gewaagd

Nistelrode – Sporthal de Overbeek was afgelopen zaterdag de arena waarin trampolinspringers uit Zuid Nederland strijden voor deelname aan het NK in Rotterdam. Dat trampolinespringen steeds populairder wordt door komst van Jump- en Bounce-hallen is te merken in toenam van het aantal deelnemers en stijging van het niveau. Gympoint Nistelrode mocht de organisatie van de 1e plaatsingswedstrijd in een serie van drie organiseren.

In de D-jeugd categorie wist Caitlyn Jacobs (Gympoint) het zilver te veroveren met drie goed gesprongen oefeningen. Zij behaalde 76.800 en bleef daarmee 0.450 pnt. achter Dimara Knol uit Goes. Derde werd Rosalie Damen met 71,525. Rosalie springt inmiddels bij Flik-Flak in den Bosch want wil graag hogerop. Inge Exters maakte een foutje door 11 sprongen te springen in plaats van de toegestane 10 sprongen en zakte naar de vierde plaats met 71,466. Floor van de Wielen werd 10e met 68,500 en Sanne van Roosmalen werd met 67,875 12e.
Verwachting is dat het stuivertje wisselen wordt in deze categorie en de kaarten nog niet zijn geschud als het om plaatsing voor het NK gaat.

In de D-Pupil beschikt Flik-Flak den Bosch momenteel over een talentvolle lichting. Voor Gympoint namen Laura Breemaat en Sanne Bevers deel. Ze sprongen alle twee hun oefeningen uit waarbij Sanne in haar eerste keuze een kleine fout maakte. Laura en Sanne werden met resp. 68.900 en 58.075 8e en 9e.

In de D-junior nam Evie van Dinther deel. Haar clubgenoot Nina Eijmberts kon deze wedstrijd helaas niet meedoen vanwege een turnwedstrijd. Evie maakte een grote fout in haar verplichte oefening waardoor zij terugviel naar een 4e plaats met 56.700.

In de E-categorie Jeugd Gemengd ging het goud naar Merel Heezen , het zilver ging naar Emanuela Brandwijk beiden van (Synergos). Het brons ging verrassend naar Gympoint springster Eline van der Leest die met drie stabiele oefeningen 67.300 pnt. haalde. Daarmee bleef ze slechts1 punt achter de winnares. Fenne Rooijakkers (Gympoint Gemert) werd 5e met 59.200. Ook in deze categorie zal het nog spannend worden wie zich plaatsen voor het NK.

Dan de debutanten. Puck van de Velden nam deel bij de E-pupil 2 voor het eerst deel. Puck maakte een foutje bij haar verplichte oefening maar sprong daarna twee goede keuzeoefeninigen. Met 43.900 werd Puck 10e.
Dion Bijvelds (Gympoint Gemert) nam deel in E-pupil 1 en werd met 47.600 vierde.

In de C-junioren kwam oud Gympointer Lisa van de Pas in actie. Sinds zij voor Flik-Flak uitkomt en meer kan trainen heeft ze een enorme progressie doorgemaakt. Met een moeilijkheidsgraad van 4,9 en 74,600 werd ze in haar categorie 3e.

Met nog twee plaatsingswedstrijden te gaan maken een aantal meiden kans om zich te plaatsen voor de Nederlandse Kampioenschappen in Rotterdam. Volgende wedstrijd is op 14 maart in den Bosch.

Eerdere berichten:

Toon alle berichten

 
Volg ons ook op