Gympoint meiden naar het NK

Datum: 08-11-2014

Goes – Het was wel even wennen afgelopen zaterdag tijdens de laatste plaatsingwedstrijd in Goes. Springen op gloednieuwe trampolines vroeg toch wel enige aanpassingsvermogen van de Gympoint meiden. De vering van een nieuwe trampoline is net iets anders dus moesten de meiden hun afzet aanpassen. Ondanks dat behaalde het D1-team van Gympoint Nistelrode tijdens de laatste plaatsingswedstrijd in Goes opnieuw een 1e plaats. Daarmee hebben de meiden zich definitief geplaatst voor het NK teams op 13 december in Oss. En dat is voor het eerst in de geschiedenis van de nog jonge club uit Nistelrode.

Het D1 team bestaande uit Evi van Dinther, Sanne van Roosmalen, Lisa van de Pas, Caitlyn Jacobs en Inge Exters sprongen zaterdag een stabiele wedstrijd. Op een aantal houding en richtingsfoutjes na werd een teamscore behaal van 228,00, de hoogste teamscore van de dag. Caitlyn Jacobs sprong een hele mooie 2e keuze oefening die met 27.0 pnt. werd beloond. Ook Evi van Dinther en Lisa van de Pas sprongen met hun keuze oefening ruim in de 26 punten. Inge Exters maakte een aantal kleine houdingsfoutjes; ondanks dat sprong Inge nog nabij of over de 25 punten. Sanne van Roosmalen sprong een constante wedstrijd en verbeterde opnieuw haar puntentotaal. Met 228 punten totaal bleven de meiden Forza uit Goes (224,10) bijna 4 punten voor en Turnoss Oss (209,23) bijna 17 punten.

Het 2e team van Gympoint wordt dit seizoen achtervolgd door pech. Kon Laura Breemaat door een blessure niet meedoen, nu kon Floor van de Wielen vanwege een polsbreuk (gevallen met de fiets) niet deelnemen. Inge Geurts die tijdens het inspringen nog een fantastische nieuwe verplichte oefening sprong raakte tijdens haar eerste wedstrijdoefening bij de derde sprong uit balans, verdraaide daarbij haar knie en moest de wedstrijd staken. Uiteindelijk kwam het team bestaande uit Sanne Bevers, Laura Breemaat, Eline van de Leest en Inge Geurts met 180 punten niet verder dan een 7e plaats.

Op 13 december vinden de Nederlandse Kampioenschappen Trampolinespringen voor teams plaats in sporthal de Rusheuvel in Oss. Naast de Gympoint meiden komen daar ook verenigingen uit de rest van Nederland.

Eerdere berichten:

Toon alle berichten

 
Volg ons ook op