1e Plaats seizoensopening

Datum: 04-10-2014

1e plaats in seizoensopening voor Gympo!nt Nistelrode


Nistelrode - Afgelopen zaterdag was de kick-off van een nieuw trampoline wedstrijdseizoen in Nistelrode. Traditioneel begint het seizoen met teamwedstrijden in het najaar en individuele wedstrijden en het voorjaar.

De goede prestaties in het afgelopen seizoen met vier NK plaatsen waren aanleiding voor Gympoint om dit seizoen voor Gympoint Nistelrode de lat iets hoger te leggen. Dit seizoen komen meer meiden uit op D-niveau en wellicht bij individuele wedstrijden en enkele springster op C-niveau. Consequentie is dat de moeilijkheidsgraad van de oefeningen omhoog moet. In de korte voorbereiding op het nieuwe seizoen is gewerkt om de oefening onder de knie te krijgen. De thuiswedstrijd in Nistelrode was het eerste moment om de nieuwe oefeningen te springen hetgeen gelukt is. Daarmee is een goede basis gelegd voor het wedstrijdseizoen.

In de D-categorie werden Caitlyn Jacobs, Evi van Dinther, Inge Exters, Sanne van Roosmalen en Lisa van de Pas uiteindelijk 1e met 224,50 punten. Ruim 25 punten meer dan vorig jaar. Alle vijf meiden sprongen een stabiele verplichte oefening waarmee een goede basis werd gelegd voor het eindresultaat. Tijdens de keuze-oefeningen werden hier en daar kleine foutjes gemaakt, een aantal meiden sprongen echter ook een foutloze oefeningen. Noemenswaardig zijn de goed uitgevoerde verplichte oefening van Inge Exters (23.600) en de keuzeoefeningen van Caitlyn Jacobs 26.300 en Lisa van de Pas 26.100. Met 224,50 punten bleven ze nummer 2 Forza uit Goes met 8 punten en nummer 3 met Turnoss uit Oss met 14 punten voor.
In dezelfde categorie kwam Gympoint ook met een 2e team uit bestaande uit Sanne Bevers, Laura Breemaat, Eline van der Leest, Floor van de Wielen en Inge Geurts (Gympoint Gemert).
Met een puntentotaal van 195.500 werden zij 6e. In deze groep werden nogal wat schoonheidsfoutjes gemaakt. Deze groep kan in potentie dus nog een stap maken.


Zaterdag 11 oktober is de 2e plaatsingswedstrijd in Oss. Op 8 november is de laatste wedstrijd in Goes. Daarna is bekend wie er naar de Nederlandse Kampioenschappen voor teams mogen op 13 december in Oss.

(zie foto in bijlage) v.l.n.r.:
Inge Exters, Evi van Dinther, Caitlyn Jacobs, Lisa van de Pas en Sanne van Roosmalen.
Foto Nadia ten Wolde.

Eerdere berichten:

Toon alle berichten

 
Volg ons ook op