6e plaats op NK voor Inge Exters

Datum: 21-06-2014

6e plaats op NK trampolinespringen voor Inge Exters
Attente hoofdjury gooit roet in het eten voor synchroonkoppel.


Tijdens de Nederlandse Kampioenschappen trampolinespringen in Ahoy Rotterdam wisselden tevredenheid en teleurstelling zich af.

Wat de trainer, juryleden tijdens de plaatsingswedstrijden niet was opgevallen werd door een attente hoofdjurylid tijdens het NK wel opgemerkt. Het synchroon-duo Rosalie Damen en Floor van de Wielen die als eersten in de arena moesten aantreden sprongen niet de juiste verplichte oefening. Zij sprongen oefening 1 terwijl 2 of 3 in deze categorie is voorgeschreven. Daarmee was op voorhand een plaats in de finale verkeken. Ondanks dat sprongen de meiden twee foutloze oefeningen. Met 33,20 zou hun keuze oefening tot een 6e plaats hebben geleid.

In de categorie E-Jeugd gemengd moest Rosalie Damen individueel het opnemen tegen een sterk deelnemersveld. Met 22.300 voor haar verplichte oefening en 23,400 voor haar keuze oefening werd Rosalie uiteindelijk 10e. Ze kwam ruim een punt tekort voor een finaleplaats die iedereen haar gunde.

In de D-jeugd I meisjes heeft Caitlyn Jacobs het voor de wedstrijd nog wel even geprobeerd. Echter, een hamstringblessure die ze een dag van tevoren had opgelopen speelde haar dusdanig parten dat deelnemen geen optie was.

Clubgenoot Inge Exters sprong een uitstekende verplichte oefening (23,300 en tweede plaats) hetgeen een uitstekende uitgangspositie opleverde voor haar keuzeoefening. Met een 3.1. moeilijkheidsgraad sprong Inge op 1 na moeilijkste keuzeoefening (23,400). Inge plaatste zich uiteindelijk als zesde voor de finale. In de finale beginnen de beste 8 trampolinspringster opnieuw bij 0 en maken dan onderling uit wie zich Nederlands Kampioen mag noemen. Met 24,700 (0,900 hoger dan haar 1e keuze oefening) werd Inge uiteindelijk 6e van Nederland. Sophie Meuwese (Flik-Flak den Bosch) werd 2e, Merel Wolzak uit IJmuiden werd 1e en Jennifer Kuipers uit Hoogezand werd 3e.

De meiden van Gympoint Nistelrode kunnen terug kijken op een zeer geslaagd seizoen met als hoogtepunt 4 NK tickets voor Ahoy Rotterdam. “Evenals vorig jaar hebben we ook nu weer geleerd. We moet steeds meer op kleine details gaan letten als we de aansluiting willen met podiumplaatsen” aldus coach Pieter ten Wolde die met gemengde gevoelens terugkijkt op dit NK.

Eerdere berichten:

Toon alle berichten

 
Volg ons ook op