Springdiploma's op Het Mozaiek

Datum: 10-06-2014

Ook springdiploma voor kinderen Basisschool Het Mozaïek in Heeswijk

Heeswijk – Op de basisschool Het Mozaiek in Heeswijk weten ze het al een beetje. Een tuintrampoline is leuk, maar je moet wel een paar dingen goed weten. Hoe klim je op de tuintrampoline, hoe stap je af, hoe maak je een noodstop, maar vooral hoe voorkom je ongelukken. Het is net als met leren fietsen, maar nog leuker.
Ingrid Bouwer van Gympoint wil het van de daken schreeuwen: “bewegen = fun”. Het is fijn om te bewegen, maar soms heb je hulp nodig om gemakkelijk en veilig te bewegen. Spelenderwijs geeft zij de kinderen van groepen 1 t/m 3 van basisschool Het Mozaiek les in veilig springen. Vooral op de tuintrampoline, maar het geleerde past natuurlijk overal. Kinderen hebben fantasie genoeg om te weten hoe, als ze de basis kennen. Dat de lessen geen overbodige luxe zijn, bewijzen de landelijke cijfers over ongevallen met tuintrampolines. Gelukkig is Ingrid een ervaren docente en leert de kinderen veilig springen op een tuintrampoline.

Ingrid heeft een gedegen opleiding en ervaring. Ze zijn een mooie basis voor het project Bewegen = Fun die Gympoint met de gemeente Bernheze heeft opgezet om kinderen te laten bewegen, maar dat ook veilig te laten doen. Spelenderwijs leren de kinderen hoe ze om moeten gaan met elkaar bij het springen en hoe ze in noodgevallen stoppen. Ze leren vooruit, achteruit en zijwaarts te springen. Bijkomend voordeel is dat ze hun lichaam leren beheersen. Ingrid werkt met kleuren en vormen en dagen de kinderen uit datgene te doen wat van ze gevraagd wordt. Na de Sint Albertusschool in Loosbroek, basisschool Op Weg in Vorstenbosch is Het Mozaiek in Heeswijk de derde school in de gemeente Bernheze die samen met Gympoint het aantal ongevallen op tuintrampolines probeert te verminderen.

Tijdens de laatste les ontvingen de kinderen van basisschool Het Mozaïek hun diploma "Veilig Springen".

Eerdere berichten:

Toon alle berichten

 
Volg ons ook op