4 NK tickets voor Gympoint

Datum: 24-05-2014

4 NK tickets voor Gympoint na spannende strijd
Rosalie Damen in twee NK-finales.

Nistelrode - Het was in twee categorieën een wel heel spannende strijd tijdens de laatste plaatsingswedstrijd trampolinespringen in Oss. Wie mogen er op 21 en 22 juni naar AHOY Rotterdam om deel te nemen aan de Nederlandse Kampioenschappen? Dat was de inzet. Uiteindelijk mogen 4 meiden van Gympoint Nistelrode zich op gaan maken voor de finale in Rotterdam.

In de D-categorie Jeugd Gemengd werd Sohie Meuwese van Flik-Flak den Bosch 1e met 1.900 voorsprong op Catlyn Jacobs uit Nistelrode (72,500 pnt.). Beiden waren al zeker van plaatsing voor het NK. Inge Exters en Lisa van de Pas moesten in een onderling strijd uitmaken wie als derde naar het NK mocht. Lisa maakte bij haar verplichte oefening een klein foutje bij de ruglanding hetgeen haar uiteindelijk een 4e plaats opleverde (70.900 pnt.). Inge Exters werd met een moeilijkheidsgraad van 3.1. en totaalscore van 71.200 punten 3e en mag dus naar het NK. Evi van Dinther werd met 67.100 5e.

In de E-categorie was het nog wel even billen knijpen voor Rosalie Damen (Gympoint) Met 64.700 punten werd ze uiteindelijk 4e en dus kon het rekenwerk beginnen. Met een 5e, 1e en 4e plaats waarbij het slechtste resultaat af mag vallen komt ze op 5 punten en dat was genoeg voor plaatsing voor het NK. Floor van de Wielen (Gympoint) werd 6e, Quinn Schoenmakers 7e, Nienke Poll 8e en Sanne van Roosmalen werd 10e.

In de Epupil I gemengd sprong Eline van Leest een 3-tal keurige oefeningen hetgeen beloond werd met 63.800 punten. Eline kan daarmee terugkijken op een prima debuutjaar.

In de E-Pupil II was er nog een hele kleine kans dat Sanne Bevers zich kon plaatsen voor het NK. Ondanks 3 goed gesprongen oefeningen kwam ze 0.025 tekort voor zilver en 0.225 voor goud. Heel dicht bij, maar uiteindelijk net te weinig om zich te plaatsen.
Laura Breemaat liet zich van een goede kant zien en werd 4e.

Bij het synchroonspringen was het geen spannende strijd. Floor van de Wielen en Rosalie Damen waren al 2 x op de 1e plaatst geëindigd en dus al zeker van plaatsing. In Oss behaalden ze ook goud hetgeen hun kandidatuur onderstreept.

De 4 Gympoint meiden mogen dus naar de Nederlandse Kampioenschappen. Caitlyn Jacobs, Inge Exters en Rosalie Damen en Floor van de Wielen gaan in hun categorie op 21 juni de strijd aan met 15 andere springsters uit Nederland.

 

Eerdere berichten:

Toon alle berichten

 
Volg ons ook op