Dubbel goud voor Rosalie Damen

Datum: 11-05-2014

2 x Trampoline-goud voor Rosalie Damen
Aantal meiden al zeker van plaatsing NK

Nistelrode - Tijdens de 2e Plaatsingswedstrijd afgelopen zaterdag was er twee keer goud voor Rosalie Damen van Gympoint Nistelrode. De eerste medaille behaalde ze individueel in de categorie E-jeugd gemengd, de tweede met haar partner Floor van de Wielen tijdens hun synchroon-wedstrijd. Al met al een goed weekend voor Gympoint. Naast het feit dat Floor en Rosalie zich hebben geplaatst voor de Nederlandse Kampioenschappen hebben ook een aantal andere meiden een goede stap in die richting gemaakt.

In de categorie D Jeugd meisjes ging de eerste plaats naar Sophie Meuwese die een thuiswedstrijd sprong. Op de tweede plaats eindigde Caitlyn Jacobs (73.300) die daarmee het behalen van het NK dichtbij ziet komen. Lisa van de Pas maakt met haar derde plaats ook nog kans op het NK. Zij sprong 72.600 en bleef clubgenoot Inge Exters een punt voor. Ook Inge maakt nog kans zich te plaatsen voor het NK.
Evi van Dinther maakt een fout bij haar verplichte oefening en viel terug naar een 6e plaats.

Bij de E-pupil I gemengd werd Eline van der Leest 5e met 65.200 punten. Voor het eerst sprong ze in haar oefening de salto achterover. Fenne Rooijackers van Gympoint Gemert werd 6e met 61.300.

Bij de E-pupil II gemengd blijft het spannend wie naar het NK mogen. Jaidy Vervloed van Turnoss Oss werd 1e met 71.100 en haar clubgenoot Maryt Abrahams werd 2e met 69.800. Sanne Bevers uit Nistelrode werd evenals op de 1e Plaastsingewedstrijd 3e met 67.900 punten. Ook Sanne maakt dus nog kans om zich te plaatsen voor het NK. Laura Breemaat werd met een nieuwe oefening (salto en barani) 5e met 65.700 punten. Inge Geurts Gympoint Gemert werd 6e met 64.500.

Bij de E-jeugd gemengd werd Rosalie Damen met 68.725 1e en bleef daarmee Ayla van den Boom van Turnoss Oss en Emanuela Brandwijk van Synergos Dordrecht nipt voor. In deze categorie wordt het nog heel een spannende strijd wie naar het NK mogen. Ymke Vermeulen van Gympoint Nisterode maakt ook nog kans, ze werd 5e met 66.800, Nienke Poll werd 7e, Floor van de Wielen werd 8e, Quinn Schoenmakers 9e en Sanne van Roosmalen 10e.

De 3e en plaatsingswedstrijd op 24 mei in Oss is de laatste kans om zich te plaatsen voor het NK.

De medaillewinnaars(zie foto) vlnr (achterste rij) Floor van de Wielen, Lisa van de Pas, Caitlyn Jacobs, voorste rij Sanne Bevers en Rosalie Damen)

Eerdere berichten:

Toon alle berichten

 
Volg ons ook op