Eremetaal voor trampolinemeiden

Datum: 13-04-2014

Goud voor Caitlyn, Floor en Rosalie
Ook op hoger niveau telt Gympoint mee.

Goes – De oudste meiden van de trampolineselectie van Gympoint Nistelrode nemen dit seizoen in een hoger niveau deel aan wedstrijden. Het was dus afwachten hoe ze op de eerste plaatsingswedstrijd in Goes zouden presteren. Dat ging verrassend goed!

In de D-categorie wist Caitlyn Jacobs het goud te veroveren met drie goed gesprongen oefeningen. Zij behaalde 73.300 en bleef daarmee Sophie Meuwese van Flik-Flak den Bosch 2 punten voor. Inge Exters werd in deze categorie 3e en kwam net 0,2 tekort voor zilver. Lisa van de Pas werd vierde met 70.700 en Evi van Dinther kwam met 68.700 uit op een 5e plek. Met hier en daar nog wat aanpassingen in de oefeningen zal het nog een spannende strijd worden in deze categorie.

In de E-categorie Pupil I deed Eline van der Leest voor het eerst mee. Met 3 net uitgevoerde oefeningen behaalde ze 63.500 en werd 5e. Dit seizoen wordt gebruikt om ervaring op te doen omdat Eline sinds kort deel uit maakt van de selectie. Ook Fenne Rooijackers van Gympoint Gemert deed voor de eerste keer mee. Jammergenoeg sprong ze de verplichte oefening niet helemaal zo als dat moest zijn waardoor ze terugviel naar een 7e plek. De keuzeoefeningen werden heel netjes gesprongen. 

In de E-categorie Pupil II werd deelgenomen door Sanne Bevers. Inge Geurts (Gympoint Gemert) en Laura van Breemaat. De 1e plaats ging overtuigend naar Jaidy Vervloed (Turnoss Oss). Daarachter was het een spannende strijd waar de punten dicht bij elkaar liggen. Sanne Bevers werd met 64.975 uiteindelijk 3e en Laura van Breemaat met 63.100 werd uiteindelijk 5e. Inge Geurts uit Gemert werd 6e met 62.400. 

In de E-categorie Jeugd Gemengd deden maar liefst 6 meiden mee van Gympoint Nistelrode. Goud ging naar Sifra de Graaf (Synergos) en zilver ging naar de Nistelrooise Ymke Vermeulen. Zij bleef met 67.500 punten slechts 1.325 verwijderd van goud. Rosalie Damen werd 5e (65.900) Sanne van Roosmalen 6e (64.900), Nienke Poll werd 8e met 63,075, Floor van Wielen 9e 62.800 en Quinn Schoenmakers 10e met 62.600.

Goud voor synchoonkoppel Rosalie en Floor
Voor het eerst doet Gympoint Nistelrode mee aan synchroonwedstrijden. Rosalie Damen en Floor van de Wielen vormen samen een koppen en lieten 3 goed uitgevoerde oefeningen zien. Ze behaalden daarmee goud in deze categorie.

Met nog twee plaatsingswedstrijden te gaan maken een aantal meiden kans om zich te plaatsen voor de Nederlandse Kampioenschappen in Rotterdam. Volgende wedstrijd is op 10 mei in den Bosch.

Eerdere berichten:

Toon alle berichten

 
Volg ons ook op