Eremetaal tijdens districtskampioenschappen

Datum: 26-01-2014

Eremetaal voor Gympoint Nistelrode.
Debutanten laten zich van goede kant zien.

Reisde Gympoint Nistelrode vorig jaar nog met 9 trampolinemeiden af naar de districtskampioenschappen (provincie Zeeland, Brabant en Limburg), dit jaar waren het er maar liefst 30. Gympoint Nistelrode en Gemert mogen zich een volwaardige trampolineclub noemen. Afgelopen zondag namen beide vestigingen deel aan de districtskampioenschappen in Sporthal de Rusheuvel in Oss.

Onder hen vele debutanten die voor het eerst deelnamen aan een grote wedstrijd. Onder hen Laura v. Breemaat, Eline van de Leest, Lisa van Orsouw en Maud van de Wielen die allen een goede indruk achterlieten.

Recreanten
Bij de districtskampioenschappen wordt er na uitvoering van een verplichte en keuze sprongserie een top 8 opgesteld. Zij strijden vervolgens opnieuw om het eremetaal. Uiteindelijk werd Eline v.d. Leest5 1e (23.400) gevolgd door de jarige Lisa van Orsouw die 2e werd met (23.100) en Aileen Jacobs werd 3e (22.500). In deze klasse werd Mirthe Pittens 4e, Manon van Schijndel 5e, Sjin Jacobs 6e, 7e Floor Egelmeers (Gympoint Gemert) en Florance Waals 8e. Wie niet de finale haalden waren Froukje van de Ven, Thymen de Vries, Hannah Visser, Chrisjan van Houtert, Noelle Waals (Gympoint Nistelrode) en Tessie v.d. Ligt, Laurissa Peters en Fleur van de Aa (Gympoint Gemert).

Individueel E- en D-niveau
Bij de E-pupillen deden Sanne Bevers, Laura v. Breemaat (Nistelrode), Fenne Rooijackers, Inge Geurts en Giel de Graaf (Gemert) mee. Sanne en Laura haalden de finale waar Sanne helaas haar laatste salto niet doorsprong en met 19.100 op de 8e plaats eindigde. Debutante Laura van Breemaat liet zich van een goede kant zien. Met 19.500 behaalde zij een verdienstelijke 6e plaats. Het podium in deze categorie was geheel voor deelnemers van Turnoss Oss. Fenne, Rooijackers behaalde voor de verplichte en keuze samen 15.025 en 17.800. Bij Inge ging de hoeksprong niet helemaal goed in haar verplichte serie waardoor ze zich niet meer kon plaatsen voor de finale. Ondanks debuutkriebels sprong Giel twee keurige oefeningen (17.332 en 16.950)

In de categorie E-jeugd was het een spannende strijd tot het laatste toe. Rosalie Damen ging als eerste de finale in maar door een kleine fout tuimelde ze naar een 4e plaats. Verrassende winnaares was Floor van de Wielen die met 24.250 Ayla van den Boom (Turnoss) net voor bleef. Brons ging naar Sanne van Roosmalen (23.650), 4e Rosalie Damen ( 22.875) en 5e Ymke Vermeulen (22.500) allen van Gympoint Nistelrode. Net niet geplaatst voor de finale waren Maud van der Wielen en Quinn Schoenmakers.

In de categorie D-jeugd maakte Inge Exters een fout in haar verplichte oefening waardoor een plaats voor de finale er niet in zat. Inge sprong wel een goede keuze oefening die beloond werd met 24.000.
Lisa v.d. Pas en Caitlyn Jacobs wisten zich wel te plaatsen voor de finale. Uiteindelijk sprongen beide meiden een keurige oefening met 5 verschillende salto’s. Lisa werd uiteindelijk met 24.200 5e en Caitlyn met 25.100 werd verdienstelijk 3e en moest Sophie Meeuwse (Flik-Flak den Bosch) en Maaike van de Wetering nipt voor laten gaan.

Synchroon
Bij het synchroonspringen nam Gympoint Nistelrode met drie koppels deel. Noelle Waals en Floor van de Wielen wisten zich niet voor de finale te plaatsen, zo ook Lisa v.d. Pas en Caitlyn Jacobs. Wel voor de finale plaatste zich het duo Rosalie Damen en Inge Exters. Uiteindelijk behaalden zij goud in hun klasse.

De meiden kunnen zich nu gaan opmaken voor de individuele plaatsingswedstrijden in april. Tijdens deze wedstrijden kunnen springers zich plaatsen voor de Nederlandse Kampioenschappen.

Eerdere berichten:

Toon alle berichten

 
Volg ons ook op