8e plaats voor Evi van Dinther tijdens NK

Datum: 15-06-2013

 

8e plaats tijdens NK voor Evi van Dinther

Tijdens de Nederlandse Kampioenschappen trampolinespringen in Rotterdam behaalden de Gympointers uit Nistelrode verdienstelijke plaatsen. Evi van Dinther werd met een 8e plek de beste Gympointer.
Het was vroeg opstaan. Samen met een touringcar vol supporters (papa’s, mama’s, broertjes, zusjes, opa’s, oma’s, ooms en tantes) vertrokken Caitlyn Jacobs, Inge Exters en Evi van Dinther afgelopen zaterdag vanuit Nistelrode naar Rotterdam. Sportpaleis Ahoy was de arena waar onder de naam 'Fantastic Gymnastics' tal van Nederlandse Kampioenschappen in gymnastische disciplines werden afgewerkt.
Caitlyn sprong een keurige verplichte oefening (21,700 pnt.). Helaas moest Caitlyn haar keuze-oefening vroegtijdig staken (11,700 pnt.). Daarmee viel ze terug naar een 16e plek.
Inge Exters miste op een haar na de finale dit dankzij 2 keurige oefeningen. Speelden de zenuwen nog een rol bij haar verplichte oefening (22,200), haar keuze-oefening was heel goed en werd beloond met (24,800 pnt.) Ze kwam 0,6 pnt. tekort voor een finaleplaats. Uiteindelijk werd Inge knap 10e op dit NK.
Evi van Dinther de derde springsters uitkomend voor Gympoint Nistelrode wist haar zenuwen onder controle te houden en sprong 2 stabiele oefeningen. Met 23,300 voor haar verplichte en 24,300 voor haar keuze-oefenign behaalde ze de finale waar alle kansen op het eremetaal opnieuw open lagen. Tijdens de finalesprongserie raakte Evi bij de hele draai uit balans waardoor ze een extra tussensprong moest maken hetgeen haar weerhield van een betere klassering. Uiteindelijk werd Evi 8e op het NK.
De meiden van Gympoint Nistelrode kunnen terug kijken op een zeer geslaagd seizoen met als hoogtepunt deelname aan het NK in Ahoy Rotterdam. “Ook daar hebben we weer van geleerd. Als we gecontroleerd leren springen dan kunnen we ons competitief meten met de top 5” aldus een tevreden coach Pieter ten Wolde.

Afgelopen zondag waren de meiden alweer actief. Ditmaal verzorgden zij een tweetal trampoline demonstraties tijdens het Pleinfeest in Nistelrode.

 

Eerdere berichten:

Toon alle berichten

 
Volg ons ook op