Titel voor Shadé van Oorschot

Datum: 18-03-2013

Shadé van Oorschot regiokampioen
7 toestelfinales voor Gympoint Schijndel

Schijndel - Maar liefst 90 turnsters uit de regio Brabant Oost streden afgelopen zondag in de categorie D2 om het eremetaal. Vijf turnsters van Gympoint Schijndel namen voor het eerst deel aan een echte grote wedstrijd. Shadé van Oorschot (Gympoint Schijndel) mocht zich uiteindelijk Regiokampioen noemen.

Vanwege de vele inschrijvingen werd, in een zeer goed gevulde sporthal de Belleman in Valkenswaard, in twee wedstrijden gestreden om het eremetaal in de categorie D2.
Na de eerste wedstrijd stond de Schijndelse turnster Shadé van Oorschot op een 1e plaats gevolgd door clubgenoot Nova van Kempen. Na de tweede wedstrijd zakte Nova helaas naar de 5e plaats.
Shadé turnde nagenoeg een foutloze wedstrijd en mocht na de 2e wedstrijd het hoogste schavot betreden. Regiokampioen D2 2013. Shadé turnde een stabiele en nagenoeg foutloze wedstrijd (sprong 13.900, brug 13.100, balk 12.450 en vloer 13.650) Alleen op burg maakte ze een kleine fout. Met totaal 53,100 bleef zij Renske van Elewout (KDO Deurne 52,600) en Yuna van de Wiel (DOS Udenhout 51,325) voor.
Nova van Kempen turnde een sterke wedstrijd. Nova blonk uit op balk (13.150 pnt.)
Uiteindelijk werd Nova zeer verdienstelijk 5e.

De overige turnsters van Gympoint, Gaby Rijkers werd met 45.800 pnt. 33e, Jessy van den Bogaart met 43.600 pnt. 51e en Isa van der Putten met 41.450 63e.

Deelneemsters aan deze wedstrijd konden zich tevens plaatsen voor toestelfinales. Gympoint Schijndel veroverde uiteindelijk 7 finaleplaatsen die later dit seizoen worden gehouden. Shadé van Oorschot behaalde een finaleplaats op sprong, brug, balk en vloer. Nova van Kempen op brug en balk. Dankzij een fantastische sprong behaalde Gaby Rijkers een verrassende finaleplaats op dit onderdeel. Isa van der Putten miste jammergenoeg op een haar na de finaleplaats op vloer. Zij kwam 0,250 tekort.

Al met al een zeer geslaagd debuut op de regiokampioenschappen voor Gympoint Schijndel.
Trainster Nicole Korsten was na afloop super tevreden over de prestaties van de turnster.

Eerdere berichten:

Toon alle berichten

 
Volg ons ook op