Zilver en twee keer brons in Goes

Datum: 03-03-2013

Zilver en twee keer brons voor Gympo!nt Nistelrode
Aanstaande zaterdag thuiswedstrijd

Nistelrode - De stijgende lijn die dit seizoen is ingezet zet zich door. Dat mag de conclusie zijn van de 1e plaatsingswedstrijd trampolinespringen in Goes.
Inge Exters, Caitlyn Jacobs en Ymke Vermeulen behaalden het podium.

Het blijft elke keer wennen. Een wedstrijd in een grote ambiance. Een aantal meiden nam voor het eerst deel aan een officiële wedstrijd onder auspiciën van de Gymnastiekunie. Het betreft hier een 1e wedstrijd uit een serie van drie plaatsingswedstrijden. De besten uit elke categorie stromen door naar de Nederlandse Kampioenschappen in juni van dit jaar in Ahoy Rotterdam.
Tijdens trampolinewedstrijden moeten deelnemers 3 keer een sprongserie van 10 sprongen laten zien. De 1e serie is daarbij verplicht, de 2e en 3e een serie van keuze-sprongen. De jurywaardering van de 3 sprongseries worden bij elkaar opgeteld voor het eindklassement. In Goes werd daarbij in een deelnemersveld van bijna honderd springers, verdeeld in C-, D, en E-niveau, gestreden om het eremetaal.

In de categorie E-pupillen gemengd werd Ymke Vermeulen verdienstelijk 3e met 63,100 pnt. Ze bleef daarmee 1,900 achter winnaar Joep van Erp (Turnoss). Quinn Schoenmakers maakte tijdens haar 1e keuze-oefening een kleine fout waardoor ze op een 4e plaats eindigde.
In de categorie E-jeugd gemengd zal het een spannende strijd worden wie er naar de Nederlandse Kamioenschappen mogen. De onderlinge verschillen in deze categorie zijn erg klein. Inge Exters mocht het zilver omhangen en clubgenoot Caitlyb Jacobs het brons Inge bleef 1,2 pnt, en Caitlyn 3,8 achter winnaar Amber Heijnen (Turnoss).
Verrassend was de prestatie van Rosalie Damen met een 5e plaats net voor Evi van Dinther (6e) en ook verrassend Sanne van Roosmalen (7e). Floor van de Wielen en Nienke Poll maakten tijdens hun keuze oefening een fout waardoor ze uiteindelijk op een 10e en 12e plaats eindigden.

Aanstaande zaterdag is de 2e plaatsingswedstrijd in thuishaven Nistelrode. De wedstrijd wordt gehouden in Sporthal de Overbeek en begint om 09:00 uur. Op 23 maart is de laatste wedstrijd in ‘s-Hertogenbosch. Daarna is bekend wie er naar de Nederlandse Kampioenschappen mogen.

Eerdere berichten:

Toon alle berichten

 
Volg ons ook op