Aanbod Nistelrode

Peuter- & kleutergymnastiek
Peuters en Kleuters hebben een grote bewegingsdrang. Rennen, rollen, klauteren, springen, peuters doen niets liever. Ze leven in een bewegingswereld vol fantasie en zijn erg creatief. Op een speelse manier worden activiteiten aangeboden die gericht zijn op hun fysieke, motorische en emotionele ontwikkeling. De docenten gaan uit van de mogelijkheden van de kinderen en laten hen ervaring opdoen in een rijke en speelse bewegingsomgeving.

Ze zijn volop in ontwikkeling en vinden het heerlijk om te rollen, klimmen, gooien, springen en hollen. Tijdens de lessen kunnen kleuters nieuwe ervaringen opdoen. In spelletjes komen alle grondvormen van bewegen spelenderwijs aan bod. Met groot en klein materiaal leren kinderen hun evenwicht bewaren en krijgen inzicht in ruimte, snelheid en afstand. Samen met andere kinderen kunnen zij hun energie kwijt, leren ze onder veilige omstandigheden nieuwe dingen proberen en overwinnen ze hun angst.

Het aanbod is gericht op nijntje Beweegdiploma 1 en 2


Toestelturnen

Springen over de kast, zwaaien aan de brug, balanceren op de evenwichtsbalk, een radslag op de vloer en nog veel meer! Toestelturnen is leuk en uitdagend. Elke les is een groot feest waarbij de kinderen al spelend leren en toewerken naar het jaarlijks turnfeest. 

Trampolinespringen
Recreatief trampolinespringen
: je voelt je als een vogel in de lucht, afzetten en ... hup je bent al hoog. Zweven door de lucht, neerkomen op een verende mat en hup ... weer hoog. Wentelen, draaien, schroeven. Dat is trampolinespringen. Gevaarlijk? Welnee, als je de basistechnieken maar onder begeleiding van een ervaren trainer goed onder de knie hebt. Jaarlijks wordt de recreatiespringers de mogelijkheid geboden mee te doen aan het diplomaspringen. 

Wedstijdspringen: inmiddels is vanuit de recreatiegroep een wedstrijdgroep ontstaan die aan team- en individuele wedstrijden deelnemen. De afgelopen seizoenen hebben een aantal meiden zelfs deelgenomen aan de Nederlandse Kampioenschappen trampolinespringen zowel individueel als teams. Nistelrode neemt deel in de E- en D-categorie. Dit vanwegen het minimaal aantal trainingsuren. 

 Freerunnen

Freerunnen is een van de urban sports die vooral sinds 2013 sterk in opkomst is. De basis bestaat uit rennen, klimmen, balanceren, zwaaien, hangen en uiteenlopende tricks staan centraal. Alles waar overheen gesprongen en gerend kan worden kan onderdeel uitmaken van een freerunning parcours. De essentie van freerunning is een speelse houding. Iedereen passeert een obstakel op zijn eigen manier en in eigen tempo. Elk nieuw obstakel is een nieuwe uitdaging die met je eigen lijf te lijf gaat.

Als het nog nooit gedaan hebt krijg je bij Gympoint de kans om op een speelse manier kennis te maken met freerunnen. Op een veilige en (pedagogische) verantwoorde manier worden allerlei (mentale) obstakels overwonnen. In een hal vol touwen, kasten, rekken, trampolines maak je je eerste salto's en andere tricks en moves. De landingsmatten zorgen voor een zachte en veilige landing.

 

Freerunnen wordt gegeven in sporthal de Overbeek. Freerunnen is een moderne versie van apenkooi maar dan leuker, uitdagender en moeilijker. Interesse? Kom een keer kijken van 16:00-18:00 uur of vraag een proefles aan.

 
Volg ons ook op