Aanbod Vlodrop

Recreatie turnen

Binnen Gympo!nt Vlodrop hebben we een aantal recreatiegroepen. In elke groep staat plezier voorop. De indeling van de groepen is gebaseerd op leeftijd.

In de trainingen wordt aandacht besteed aan allerlei spelvormen, loopvormen en aan turnoefeningen. We gebruiken daarbij het Kleurenturnen als methodische leerlijn. De recreatieve turngroepen trainen 1 uur per week.

De les begint met een warming up om de spieren op te warmen. Daarna wordt er op toestellen geturnd. Dit zijn er meestal 2 per les. Als afsluiting wordt er een spelletje gedaan. Ook zijn er elk jaar voor de turngroepen wedstrijdjes om aan ouders en bekenden te laten zien wat de kinderen allemaal al geleerd hebben.

Verder zullen er af en toe speciale lessen gegeven worden bijv. voor een zomervakantie of feest. De training zal er dan iets anders uitzien. Tot slot zijn er elk jaar de clubkampioenschappen voor alle groepen, dus ook voor de turngroepen.

 

Dames gym- en trimgroep 55+

De dames sporten elke week op woensdag van 20.00 tot 21.00 uur. De training bij de dames is opgebouwd uit drie gedeelten. Het eerste gedeelte bestaat uit een gedegen warming-up. In het tweede gedeelte wordt onder begeleiding van muziek gewerkt aan uiteenlopende spiergroepen. Dit gaat op een actieve, sportieve wijze. De trainster geeft indien gewenst individuele aanwijzingen, zodat iedereen mee kan. Naast het gymmen ondernemen de dames geregeld andere activiteiten, zoals in de zomer maanden i.p.v. gymmen fietsen en op elke laatste training van de maand naderhand gezamenlijk wat drinken.

 

Heren gym-en trimgroep 55+

De heren trainen op donderdag van 20:30 uur tot 21:30 uur. Het doel van de trainingen is om gedurende een uur intensief te sporten. Na een gedegen opwarmperiode wordt een spel gedaan. Daarna volgt een teamsport. In onderling overleg wordt gekozen voor een sport zoals volleybal, zaalvoetbal, korfbal of handbal. Na afloop is er gelegenheid voor het minstens zo belangrijke gezellig napraten, onder het genot van een drankje.

Turnselectie

Springen over de Pegasus, hangen, zwaaien, kippen en reuzen aan de brug, balanceren op de evenwichtsbalk en choreografie gecombineerd met acrobatiek, (flikflakken, salto's, overslagen) op muziek zijn ingrediënten voor een mooie vloeroefening. 

Afhankelijk van leeftijd, aanleg, talent en fysieke mogelijkheden kan deelgenomen worden aan wedstrijden vanaf de 2e divisie.

Kinderen kunnen dus uitgenodigd worden om mee te gaan trainen met de selectiegroep, dit op grond van aanleg, motivatie en doorzettingsvermogen.

Ook wordt een bepaalde instelling verwacht;

  • Op tijd komen
  • Weinig lessen missen
  • Afmelden als je een les niet kunt komen
  • Je best doen 

Ook nemen selectieleden deel aan wedstrijden.

De selectie traint 3 uur per week verdeeld over 2 trainingen.

En als het zo uitkomt trainen we een keer in de vakantie of in een turnhal met valkuil.

 

 

 

 
Volg ons ook op