Aanbod Bilthoven

Recreatief Toestelturnen

Springen over de kast, zwaaien aan de brug, balanceren op de evenwichtsbalk, een radslag op de vloer en nog veel meer! Toestelturnen is leuk en uitdagend. Elke les is een groot feest waarbij de kinderen al spelend leren en toewerken naar het jaarlijkse diploma-turnen.

Gympo!nt Bilthoven maakt daarbij per 1 september 2020 gebruik van de methodische lijn Kleurenturnen. op die manier kan ieder kind op haar niveau leren turnen. Bovendien stelt het ons (binnenkort) in staat om u via de app op de hoogte te houden van de voortgang van uw dochter. Meer info over Kleurenturnen.

Wedstrijdturnen

Springen over de Pegasus, hangen, zwaaien, kippen en reuzen aan de brug, balanceren op de evenwichtsbalk en choreografie gecombineerd met acrobatiek, (flikflakken, salto's, overslagen) op muziek zijn ingrediënten voor een mooie vloeroefening. 
Afhankelijk van leeftijd, aanleg, talent en fysieke mogelijkheden kan deelgenomen worden aan wedstrijden vanaf de 4e divisie.

Trainingen moeten soms uitvallen omdat de trainsters mee moeten op wedstrijden om de wedstrijdsporters optimaal te kunnen begeleiden/coachen. En soms is de groep zo groot of zitten we op hetzelfde moment in verschillende banen dat meerdere coaches aanwezig moeten zijn.

Gympoint vindt het niet verantwoord de trainingen door assistenten over te laten nemen ivm veiligheid, methodische opbouw en het motorische proces waarin turnsters zich bevinden.
 
M.b.t. uitgevallen trainingen hebben we het volgende afgesproken.
Indien mogelijk worden uitgevallen trainingen ingehaald in de herfst-, kerst-, carnaval- of mei-vakantie.

 

 

 
Volg ons ook op