Aanbod Roermond

Gympoint Roermond heeft momenteel het volgend aanbod:

  • Kleutergymnastiek
  • Recreatief toestelturnen voor jongens en meisjes
  • Wedstrijdturnen voor jongens 

Kleutergymnastiek

De leeftijd (4 en 5 jarigen) van de kleuter is uitermate geschikt voor bewegingsopvoeding. Gympoint Roermond biedt kinderen een gevarieerd aanbod aan waarbij kinderen veel, veelzijdig, verantwoord bewegen onder deskundige begeleiding. Daarmee wordt primair de motorische ontwikkeling van de kleuter bevorderd maar draagt het ook bij aan de emotionele, sociale en cognitieve ontwikkeling van kinderen. Grenzen leren kennen, ermee leren omgaan en waar mogelijk grenzen leren verleggen. Tevens leren we kinderen elkaar bij het bewegen te helpen en samen te bewegen.

Recreatief Toestelturnen
Recreatief toestelturnen is er bij Gympoint Roermond voor jongens en meisjes vanaf 6 jaar tot en met 18 jaar. Op verschillende toestellen sprong, brug balk, vloer, ringen, voltige, rek, lange mat, tumbling, trampoline leren kinderen overslagen, bruggetjes, radslagen, koprollen, salto’s, handstanden, zwaaien, draaien, en nog heel veel meer. De groepen zijn ingedeeld op leeftijd en trainen 1 uur per week. Vind je het leuk om twee uur te trainen? Dat kan door een 2e uur naar keuze te maken.

Wedstrijdturnen
Gedurende het jaar worden recreatieve turners gescout op hun niveau door de eigen trainster. Wanneer het niveau van een recreatieve turner er in positieve zin uit springt wordt hij uitgenodigd voor de jong talent training. Naast hun wekelijkse recreatieve turn-uur trainen ze extra uren onder leiding van de selectietrainter. De selectietrainer bepaald na verloop van tijd of de turner mag blijven en mag blijven in de wedstrijdselectie. Afhankelijk van leeftijd en niveau kan daar tot 4 uur per week worden getraind. De wedstrijdselecties kunnen deelnemen aan KNGU competities, KNGU wedstrijden en de clubkampioenschappen van Gympoint.

Toestellen voor jongens:

Sprong-Brug-Rek-Voltige-Vloer-Ringen

 

Interesse ?

Vraag een gratis proefles aan.

 

 

 

 

 
Volg ons ook op